marți, 24 august 2010

Băsescu: "România are interesul ca Republica Moldova să-şi redobândească integritatea teritorială

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, astăzi, după întâlnirea cu premierul moldovean Vlad Filat, că interesul României este ca Republica Moldova să-şi redobândească integritatea teritorială.

Întrebat fiind dacă România are interese în Transnistria, Traian Băsescu a răspuns: "România are interesul ca Republica Moldova să-şi redobândească integritatea teritorială, iar interesul nostru este legat de lucrurile în care credem. Credem că niciunui stat nu i se poate ocupa o parte din teritoriu", a declarat Băsescu, după o întâlnire de două ore cu premierul moldovean.
Ajutor de 23 de milioane de euro pentru Republica Moldova
De asemenea, preşedintele Băsescu a reiterat şi sprijinul pentru Republica Moldova, în urma inundaţiilor din această vară. Astfel, România va acorda 23 de milioane de euro statului moldovean pentru construirea a 750 de case în zonele afectate.
"Acest ajutor este din taxele plătite de poporul român. Sperăm ca ajutoarele să plece spre Republica Moldova pe 24 august, este vorba de materiale de construcţii, ciment, fier beton, uşi, tablă, tot ce este necesar pentru construirea unei case, nu ştiu dacă şi cuie", a precizat Traian Băsescu.

"Fondurile pentru acest ajutor provin din taxele plătite de poporul român. Banii
nu-i dă nici Băsescu, nici Boc", a ţinut să precizeze şeful statului. "Noi, politicienii, nu venim decât să administrăm această voinţă", a adăugat premierul
moldovean Vlad Filat. "Ţin să mulţumesc poporului român pentru acest ajutor, care este foarte important pentru noi", a mai spus el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu