marți, 24 august 2010

Incredibil: SUA vor să interzică grădinăritul

Încă o „Teorie a Conspiraţiei” iese la lumină pentru a fi pusă în practică. Ei bine, SUA sînt pe cale să adopte un nou pachet legislativ, numit S510, care va putea interzice tuturor cetăţenilor săi cultivarea plantelor utilizate în alimentaţie.

Lege pentru marii producători

Practic, această nouă lege va duce la ruinarea fermelor mici dar şi la interzicerea cultivării unor plante pentru consum propriu de către cetăţeni în grădini. Cu alte cuvinte, americanii au toate şansele să spună adio roşiilor, ardeilor, castraveţilor dar şi fructelor de grădină. Pachetul legislativ, care a fost conceput după ultima epidemie de salmonela, conţine aproximativ 250 de pagini
şi are ca scop obţinerea dreptului de a hotărî cine şi ce va cultiva. În acest moment, legea se află în Senatul Statelor Unite pentru a fi modificată, dorindu-se introducerea unui amendament care să protejeze entităţile care au rulaj mai mare de 500.000 de dolari. Adică marile corporaţii din industria alimentară care vor deţine monopolul integral al pieţei agroindustriale din America. Unul dintre cei mai mari actori de pe piaţa americană, compania Monsanto, susţine că nu are nici un interes în apariţia legii, cu toate că, un fost angajat al său, Michael Taylor, este unul dintre cei care au conceput pachetul legislativ. În urma adoptării acestei legi, se va crea un departament nou pentru controlul alimentelor, urmînd ca Taylor să fie nominalizat ca preşedinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu